perjantai 17. syyskuuta 2010

Friday

Tämä päivä on taas ollut sellainen vapaa-päivä etten ole tehnyt yhtään mitään. Siitä lähtien kun heräsin puoli 12 oon vaan maannut sohvalla ja kattonu telkkaa ja leffoja.. Esimerkiksi tuli katsottua taas Avatar. Ihana leffa! :) Aina kun katson sen tekee mieli itsekin elää sellaisessa maailmassa missä ne elää. :D

No jossain vaiheessa iltapäivää päätin ryhdistäytyä ja aloin miettimään mitä tekisin ruuaksi iltaa varten. Mäkki ruokaa teki mieli.. ihme.. aina mun tekee mieli. No en jaksanut mennä hakemaan sellasta rasva ruokaa, kun samalla hinnalla saa väsättyä ihka omat hampurilaset! Kävin hakemassa kaupasta ainekset ja tein hampurilaiset pihveistä lähtien itse.. tai no sämpylät on ostettu kaupasta.

kauppareissun vaatetus, ei mitään ihmeellistä. Vetäsin päälle mitä sattui kaapista löytymään.Tässä kuvia ja ohje omien hampurilaisten teosta.

Jauhelihapihvien tekoon tarvitsee:

 
Muita aineksia ovat:


1. Lisää 1dl vettä sipulikeitto-pussi ja 1dl korppujauhoja. Anna turvota 15-20 min. Sen jälkeen lisää jauheliha ja kananmuna sipuli-korppujauhoseokseen. Mausta haluammilla mausteilla, itse käytin vain suolaa ja pippuria.

2. Tee jauhelihaseoksesta ohuita pihvejä, helpoiten pihvit saa muotoiltua kostutetuilla käsillä. Paista pihvit n. 2 min. per puoli.


3. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi, sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Revi salaatista sopivia paloja purilaisen sisään. Paahda sämpylöitä hieman leivänpaahtimessa tai pannulla. Niin että ne rapeutuvat ja saavat hieman väriä pinnalle. Sen jälkeen aloita hampurilaisten kokoaminen!


4. And voilá! Hampurilaiset ovat valmiita. Ne voi tarjota ranskalaisten kanssa tai ilman. Ja ei muuta kun nauttimaan. ;)
Loppuillan suunnitelmissa on viettää koti-ilta ja etsiä tuolta leffavarastosta joku kiva filmi katsottavaksi! :)

Hyvät perjantai illat kaikille! <3

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti